modrá obloha

modrá obloha

čtvrtek 30. června 2011

Severní Morava opět pod palbou klimatických zbraní

Na snímku z družice NOAA můžeme vidět jednu frontu, tlačenou pomocí silných elektrostatických výbojů pod uměle nastříkanou dekou ze severozápadu a proti ní druhou, z východo-severo-východu. Toto bylo možno pozorovat už včera 29.6.2011 během dne. Nejvíce patrné je to na animaci z družice MSG, která sem, bohužel, nejde vložit. Jsou tam také dobře vidět bouřkové koláče, které se jakoby tvořily z ničeho. Kdo ale pobýval na Severní Moravě, nemohl přehlédnout masivní odpařování vlhkosti ze země po celé odpoledne a také vnoci, doprovázené nesnesitelným dusnem. Zajímavé bylo také pozorovat ptáky. Celá hejna létala po obloze v naprostém zmatku. Mikrovlny pociťovali také citlivější lidé a opět měl člověk pocit, že se přehřívá, ač teploty nebyly až tak vysoké. Mnoho starších lidí kolabovalo, sanitky jezdily jedna za druhou a už tak vysušená půda byla zbavena zbytků vláhy a následně spláchnuta během 20 minut tunami vody. A jako obvykle, během týdne jdou teploty ke třicítkám a na víkend je nám teplota snížena na 15 stupňů a na nebe je umístěna nehybná bramborová kaše, abychom náhodou neměli zbytečně moc vitamínu D. No, zřejmě to tak někomu vyhovuje :(



Ke snímku bleskových aktivit nad Evropou ze serveru METEOX snad ani netřeba cokoliv dodávat.

6 komentářů:

  1. Proč tenhle příspěvek vytlačil všechny starší do archivu?

    OdpovědětVymazat
  2. Proč vytlačil ostatní, to nevím. Už se to jednou stalo.
    Jinak, parádní příspěvek.

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska blbne internet i mobily. Není divu při takové elektroterapii. Už jsem to také jednou zaznamenal a dalo se to později dopořádku.

    OdpovědětVymazat
  4. Do střední Evropy se od Polska formuje tlaková níže, s prej vydatnými srážkami pro Libereský kraj, a v západní si na objednávku užívají sluníčka. Aktivujte proto cloudbusty a řádně zaoctujte, ať se jim ta poplašná předpověď nevyplní.

    OdpovědětVymazat
  5. Nemám to kam poslat, snad si toho tady někdo všimne: .. jak nám stále zatajují přítomnost mimozemských civilizací, jsou tam i velmi staré záběry a hlavně výpovědi svědků, také nové technologie, včetně auta na vodu atd ...

    http://www.youtube.com/watch?v=ZNh5UrqiCZs


    ... a další navazující díly si jistě snadno najdete.

    Beata

    OdpovědětVymazat
  6. V pátek 1.7.2011 mezi 18. a 19.hod. bylo možné pozorovat z jedoucího autobusu směr České Budějovice - Č.Krumlov - Frymburk (Lipenské jezero) mohutné vypařování nad lesy a řekou Vltavou ZA INTENZIVNÍHO DEŠTĚ z hustých nízko pložených olověných až černých chemo-mraků, což jsem dosud ještě neviděl !!! Dnes dopoledne (5.7.2011) bylo možné podobný jev pozorovat v rozsahu celého masivu Blanského lesa nad Č.Krumlovem, což obsahuje několik desítek kilometrů čtverečních !!! Vypadalo to, jakoby se již existující oblačnost napájela další vodou z hustého lesního porostu. Chvílemi bylo vidět mezi roztrženými mraky zcela modrou sluncem ozářenou oblohu, což jednoznačně svědčilo o tom, že byl na obloze přítomný pouze onen dekovitý chuchvalcovitý nízko nad zemí ležící chemo-příkrov, který se drží od rána jakoby na místě až dosud, kdy píši tyto řádky. A to není jev ve zdejších končinách zcela ojedinělý !!!

    OdpovědětVymazat