modrá obloha

modrá obloha

pondělí 6. června 2011

GMO potraviny môžu byť použité ako biologická zbraň

Geneticky modifikované organismy (GMO), které jsou používány k vytvoření nových potravinových plodin, jsou spojovány s použitím jako potencionální biologická zbraň s cílem tvorby neplodnosti po celém světě.

Dle informací zveřejněných na konci května, Codex alimentarius - sbírka směrnic týkající se "bezpečnosti" potravin, která reguluje každé jídlo, minerály a bylinky používané ve světě, nepovažuje GMO produkty za potraviny, takže mohou být použity i na jiné účely. Včetně kontroly porodnosti a vytváření neplodnosti u národa či obyvatelstva.

Ze zpráv (Salem news):
Občané vyvinuli vzájemné národní úsilí, aby americká vláda přidělila GMO značení. Naproti tomu ovšem bylo vládním záměrem udržet je neoznačené nejen v USA, ale i na mezinárodní úrovni přes Codex. Háček je v tom, že se Codex vztahuje na potraviny a GMO tak jsou mimo hru.

Kukuřice byla testována z financí amerického ministerstva zemědělství spolu s malou kalifornskou bio-technologickou společností s názvem Epicyte. V roce 2001 oznámil na
konferenci prezident Epicyte Mitch Hein úspěch a v souvislosti s GMO kukuřicí se vyjádřil: "Máme skleník plný kukuřice, která vytváří protilátky proti spermiím." A dodal, že to je možné řešení přelidněného světa.

Poté co byly v USA v roce 1996 schváleny GMO potraviny (Bt-kukuřice) a po začátku pěstování GMO kukuřice a dalších hlavních plodin na místech jako je Jižní Amerika, Mexiko a Afrika, byly objeveny zajímavé údaje. Od doby klesá v USA porodnost se vzrůstající tendencí od roku 1999. Tedy pouhé 3 roky po uvedení GMO do potravinářství.

Vzhledem k tomu, že GMO potraviny nepovažuje kontrolní orgán OSN (Codex) za přírodní zboží určené pro spotřebu, a že vědci již představili spermicidní úpravy v kukuřici za účelem kontroly světové populace, pak jednoznačně jeden z mnoha účelů GMO potravin je použití jako biologická zbraň.

Mnoho globálních nadací tlačí na rozšíření GMO potravin (zejména obilí, sojových bobů a rýže), které by pomohly ukončit hlad a chudobu na celém světě a především v zemích třetího světa. Nadace Gatese, Rockefellera a bývalého šéfa OSN Kofi Annan's Agra jsou tři velice mocné subjekty propagující rozšíření GMO po celém světě.

Je zde také pokračující bitva mezi občany a FDA ohledně označování GMO potravin, ale do této doby se podařilo vládní agentuře držet veřejnost ve tmě v otázkách, co je v jejich jídle. Vzhledem k tomu, že GMO produkty nejsou považovány za potraviny podle předpisů OSN, vzniká mnoho
otázek týkajících se důvodů, proč je FDA zahrnuje mezi spotřebními potravinami.

Vytvoření zdrojů potravy určených ke konzumaci člověkem jako potravinový základ, který by byl upraven tak, aby přinesl sterilitu či úplnou kontrolu porodnosti, je v podstatě vytváření a distribuce biologické zbraně. Vzhledem k tomu, že GMO produkty nejsou považovány za jídlo podle Codexu OSN, ale jsou povoleny ke stravování lidí po celém světě, existuje mnoho otázek ohledně skutečného účelu rozšíření GMO do potravin.

ZdrojOdkaz

1 komentář:

  1. To je hnus velebnosti! A zase v tom má pracky Gates. Jak jinak. Asi přejdu na Linux, ať ho již nepodporuji v jeho plánech.

    OdpovědětVymazat