modrá obloha

modrá obloha

pondělí 4. března 2013

Pseudoduchovní svět

http://www.2012rok.sk/wp/psychologia/13891-pseudoduchovni-svet-aneb-svet-se-zblaznil-drzte-si-klobouky


Pseudoduchovní svět aneb svět se zbláznil, držte si klobouky

autor  dátum 4. MAREC 2013



Mnoho lidí si vytvořilo svůj pseudoduchovní svět, jelikož se po většinu svého života nedokázali zařadit do světa reálného a tento útěk jim dovoluje přijmout svou vlastní důležitost a mít své vlastní místo v jiném, svém duchovním světě. Mnozí se považují za guru, světlonoše, pomocníky světla, prodloužené ruky Krista či další spasitele.
Však položme si otázku, proč tomu tak je?
Většina z nich se vyznačuje komplexem méněcennosti, mající v sobě nedostatek sebedůvěry a přijdou si „jiní“ a „odlišní“ od těch ostatních. Nedostatek lásky a sebelásky způsobil, že si vytvořili svou vlastní iluzi světa, ve kterém jim je dobře a bezpečno. Naruší li někdo však tento jejich svět, dokážou se bránit stejně agresivně jako člověk “neduchovní”, avšak nedají to navenek výrazně znát, jen destruují sami sebe potlačenou vnitřní agresí. Ta je spouštěčem vytváření si ještě hlubšího pseudoduchovního světa a strachy, které tito jedinci chovají, jsou ještě výraznější, avšak jimi nepřiznané. Označují svět láskyplným, dávají nálepky věcem a situacím jen ty nejpozitivnější, jako milující, bezmezné, světelné a plynoucí, načež podvědomě odsuzují konzumní společnost, aniž by si to mnohdy připustili. Hledají ve všem nějakou příčinu a za každou událostí či situací musí zcela určitě něco být. Důsledek jejich myšlení je konání všeho dobra tady na Zemi. Někteří se ztotožňují s určitou mimozemskou rasou nebo se cítí být vyvolenými a v konečné fázi mají ve svém životě již většinu přijato, pochopeno a zpracováno. Jejich životy se však v realitě hroutí a nejsou schopni fungovat na materiální úrovni. Tím nejsou myšleny jen finance, ale běžný, každodenní provoz. Již se nejsou schopni pobavit s druhými lidmi, kteří nejsou stejného smýšlení jako oni. Vyhýbají se jim nebo se jim mermomocí snaží vnutit svůj názor či myšlenku.
Pak jsou tací, kteří chtějí být léčiteli, terapeuty, cítí, že mají co sdělit světu a chtějí začít hned teď, bez prožitku či praxe. Tak mě napadá, že brzy bude společnost přeterapeutovaná, přeléčitelovaná, přelektorovaná a rohlíky nám s láskou už brzy neupeče nikdo.
Dřív či později pseudoléčitelům a pseudoprorokům zcela jistě odzvoní hrana, jelikož lidé začínají být přehlceni a přesyceni informacemi a klientela jim začne den ode dne klesat. Oddělí se zrno od plév. Mnoho z nich však není ještě natolik soudných, aby po prvotním spasitelském nadšení sami uznali, že dělat tuto práci není jen tak a že si opět balzamují své pokroucené ego, ale i pocity viny, zatím zdárně skrývající před druhými. 
Pseudoduchovních lidí je v naší již”otevřené”společnosti mnoho, a pokud jste dočetli předchozí řádky až sem, věřím, že i ve vás jsem vzbudila dojem, že mezi pseudoduchovní podle některých symptomů patříte i vy. Mohu vás však ujistit, že každý může přebrat a nerozlišit úzkou hranici, která se může překlenout opět ve fanatismus, avšak je důležité být nohama stále na zemi a propojit intuici se zdravým selským rozumem a nezatracovat život pozemský. 
Ve středověku by “duchovně” smýšlející lidé shořeli na hranici, později by pro ně měli připravenou psychiatrickou show, svěrací kazajkou počínaje, elektrošoky konče. Kdysi jen zmínka o duši nebo andělech by už byla slučitelná s diagnózou schizofrenie. Dnes se lidem za víru v tyto bytosti platí. Kde kdo vám odvede duši, zruší kdejakou kletbu skrze kyvadlo, pročistí a otevře čakry svýma léčivýma rukama anebo vás napojí na energii pany Marie, která vám nejen požehná, ale pošle vám skrze svého gurua nové vesmírné jméno. Nejlépe dvě. 
 Andělé mi pomohou 
Další odnoží pseudoduchovního světa je vytváření si svých vlastních světů, například se mnoho lidí upnulo na myšlenku andělských světů a energií a nepochopili, že i v tomto systému by měla být rovnováha. Je totiž příliš jednoduché vše poslat nahoru nebo odevzdat andělům a pak čekat až se co vyvine. Lidé jsou pohodlní a vzdávají se své vlastní zodpovědnosti. Jenže, pak se diví, že ten problém k nim časem přijde z jiné strany! A hle? Aha ,,tak to pošlu nahoru znova“ jenže přijde čas, kdy bude jedinec NUCEN se k daným situacím opravdu zodpovědně postavit a nezametat vše pod koberec. Anděly volám tehdy, když už opravdu vím, že jsem pro určitou věc udělala maximum a soudně, s pokorou jsem svou lekci zpracovala, avšak cítím, že by ještě pomoc odjinud přišla vhod. Anebo je prosím o akutní pomoc v nepříjemné situaci.
Navíc je jednodušší věřit andělovi než sám sobě. To o člověku vypoví, že stále nevěří sám sobě, ale bytosti, která nemusí ani existovat, ale on je o její existenci přesvědčen, protože ho anděl již několikrát přesvědčil, že existuje, protože mu už mnohokrát pomohl.
A nemůže být ten váš anděl a našeptávač vaše vyšší já? Říkávám.
Člověk si mnohdy nechce přiznat, že by uměl se svými myšlenkami docela zdárně pracovat a v podstatě kontaktuje svou vyšší energii, která je jeho součástí. Křesťané také vše sváděli na Boha. Buď se na něho upínali nebo ho zatracovali. Podle situace. A je pravda, že člověk potřebuje něčemu nebo někomu věřit, když nevěří sám sobě. 
Ochrany 
Vytváření ochran před energiemi a entitami to je také další pseudoduchovní lahůdka. Vždycky říkám, nepomohou vám žádné ochrany, protože váš strach je pro negace potrava. Zbavte se strachů a vibračně už na vás nic nemůže. Pokud je člověk zbaven strachu, nemusí si vytvářet žádné ochrany. 
Všichni jsme zasvěcenými… 
Jsem názoru, že zázraky se mohou dít i bez zasvěcení do jakékoliv energie. Pokud člověk na sobě pracuje, otevírá se vyšším energetickým zdrojům a uvolňuje se špunt, který jinak brání k napojení na svůj vlastní vesmírný zdroj.
Nechala jsem se před sedmi lety zasvětit do prvního stupně Reiki. Nic kromě tepla v rukou jsem necítila a ani jsem neměla potřebu si dělat stupeň další.
Pokud je člověk v rovnováze, harmonii a ve zdroji všeobjímající lásky, může se sám spojit se svým energetickým zdrojem a dojde k samovolnému zasvěcení. Znám mnoho lidí, kteří např. v meditaci či šamanském rituálu prožili zasvěcení a tohle byla teprve síla. Totéž je i má zkušenost. Při jedné vlastní meditaci, jsem se dostala do vesmírného prostoru a spojila jsem se s energií Ježíše Krista. Tuto energii sama pro sebe nazývám Ježíšova energie. Nepotřebuji k tomu žádný certifikát a ani nemám potřebu výdělku v tomto směru. Každý si to ,,své správné” nalezne v sobě.
Zdroj energie – té světelné a láskyplné je jen jeden a duchovní byznys si vytváří hiearchii a staví na tom, která energie je lepší či silnější. V tomhle je duchovní svět stejně jako ten materiální, neponaučitelný. Kdo, nebo co může být lepší? 
Dovolila jsem si zde uvést dotaz, který mi přišel emailem, právě na téma zasvěcení. 
“Ahoj Ester.
Ak by som ťa mohol poprosiť, vedela by si mi poslať nejaký material o falošnych zasväteniach? Manželka mi totiž uletela. Jedna žena ju zasvätila do anjelských energií a tak jej vymyla hlavu, že teraz je často v smútku a depresiach. Odo mňa si nechce dať poradiť, odmieta ma.
Ďakujem ti.
S vrelým pozdravom Štefan.”
— 
“Ahoj Štefane,
žádný matriál ohledně zasvěcování do energií nemám a ani jich v tomto případě není třeba. Je na čase, aby už lidé pochopili, že se nepotřebují nechat zasvěcovat do žádné energie. Může se stát, že se dotyčnému spustí nějaký očistný proces, protože ten, kdo zasvěcuje, může být sám snůškou skrytých strachů a není v rovnováze. Pokud u tvé ženy převládají pudové, materiální a emoční negativní vlivy může nastat přesně ten stav, který mi popisuješ. Je třeba k těmto věcem přistupovat s respektem a opatrně. Člověk, který dělá zasvěcení, by měl být znalý vesmírných – duchovních základů a druhému člověku vysvětlit jak tyto struktury v životě fungují a sám být zodpovědný k tomu, koho zasvěcuje. Můžeš své ženě pomoci pouze tak, že ji necháš, ať si sama projde touto očistou, protože i to je pro ni lekce, která ji posune dále. Měj s ní mnoho trpělivosti, lásky a soucitu. V žádném případě žádná lítost. Sama je zodpovědná za svůj život a za situace, které vytvořila a vytvoří.
Přeji mnoho sil.                                                                                                                                   
S láskou a úctou Ester.
*
Svět se zbláznil, držte si klobouky 
A tak si říkám, že mnoho jedinců potřebují projít touto lekcí, aby poznali oba dva světy, narazili na jejich mantinely a teprve pak, vše mohli dávat do přirozené rovnováhy. Veškerá náboženství a přesvědčení jsou přesně o tom. Máme si z nich vzít pouze ty správné základy, ponaučení a moudrost v nich skrytou, abychom na nich mohli stavět. Ovšem obávám se, že mnoho lidí v tom svém pseudoduchovním světě uvízne natolik, že nebude dlouho schopno nalézt právě tu potřebnou rovnováhu.
Lidé si opět vytvořili své vlastní božstvo sestavené z terapeutů, andělů, guruů, léčitelů a svou vlastní filozofii postavili pouze na duchovním učení, které se opět liší od toho základního. Začali věci, lidi a energie pojmenovávat po svém, dávat jim svá jména odkazujíc se, že se jim otevřelo třetí oko, promluvili s bytostí světla či dostali vhled skrze sen. 
Umíme přijmout fakt, že lidská těla nemáme jen tak z bůhzdarma? Že je třeba ctít a žít vesmírné zákony tak, abychom je propojili s lidstvím? Že nikdo naši karmu za nás nevyčistí a naše tělo nikdo za nás nevyléčí? Že toho můžeme dosáhnout jen sami a to tvrdou prací na sobě? Jak dlouho to bude ještě trvat, kdy i duchovní lidi opravdu pochopí?
“Náš největší úspěch nespočívá v tom, že nikdy nepadneme, ale v tom, že vždy se zase pozvedneme, kdykoliv padneme.” Konfucius

24 komentářů:

  1. Jojo.
    Už dlouho pozoruji ten neobyčejný úlet. Co dokáže strach z úplně všeho možného. Je mi to líto. Osobně jsem také prošel, vyzkoušel, prožil a osobně lituji každé další snahy dalších jedinců s nízkým sebevědomím. Díky za článek, Ester.

    OdpovědětVymazat
  2. Áno,animálny človek nemá právo poznávať vyššie
    svety a informačné polia. Animálny človek nie je
    usposobený na to,aby poznával. - Nemá vyvinuté
    čakry-jemnohmotné poznávacie orgány.
    Niekedy je lepšie nevedieť a nepoznať vlastný
    evolučný stupeň. Na pseudoduchovných platí -
    - neviem,že nič neviem. - Tvrdil A.BAUDYŠ STARŠÍ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PÝCHA PŘEDCHÁZÍ PÁD,ANEB KDO SE POVYŠUJE BÝVÁ PONÍŽEN,..ATD.,ATD...,

      Vymazat
  3. Tak že by sme mali byť všetci rovnaký!!!Ako u armády.Ked zavelia v pravo bok tak všetci ako ovce a či barany v pravo bok či snád k zemi.
    Výsledok sa už dostavil.Národ drží hubu .2/3 národa žije z 350.eur mesačne a otrokári nás veselo okrádajú a zotročujú.Na rozdiel od ostatných krajín kde je mesačný plat niekoľko násobne vyšší, sa štrajkuje pre nespokojnosť a zotročovanie. Napr len v Rakúsku je plat 3,4 násobne vyšší než na SK. Pokuty napr.za pásy v "A" =20 EUR. v SK 60.EUR. Atd. Už len toto by nám tu bolo treba aby sme boli všetci rovnaký a hlúpy ako barany!
    Hore uvedený článok som prečítal na rýchlo a toto som z neho zaregistroval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. písala to nejaká Ester Davidova. Typické meno pre

      Vymazat
    2. ..chcela by som mať tých 350 eur :-XX

      Vymazat
  4. Milá Ester, při čtení o pseudoduchovním světě jsem souhlasně pokyvovala hlavou, neboť zaznamenáváte, co je. A jak je známo - vše, co je, má svůj význam, jinak by to nebylo. Jsem toho názoru, jestliže si má někdo najít svého léčitele nebo kartáře, protože věří v jeho pomoc, tak si ho najde. Možná onen léčitel existuje jen pro toho jediného člověka a jemu dá lekci, která pro něj může být bolestná. Která pozemská lekce není bolestná? Lekci dostává i onen léčitel, protože zkušenosti se předávají vzájemně, ne jenom jedním směrem (od léčitele k jeho klientovi). Nevidím to nijak tragicky. E

    OdpovědětVymazat
  5. Naučme se na ostatní pohlížet s pochopením, každý tu zažíváme to, co nám pomáhá ve vývoji a každý pohled na svět je jedinečný a je naprosto v pořádku i když se neshoduje s pohledem naším. Dovolme sobě i ostatním osobitý přístup bez posuzování, ani vesmír nás nesoudí, pouze manifestuje naše myšlenky.

    OdpovědětVymazat
  6. Kazdy si prechadza prave tou skusenostou, ktorou ma. Cize ak niekto v tomto momente potrebuje nejakeho liecitela, gurua, pracu v skupine atd., je to spravne a nevyhnutne na jeho dalsi rast. Cize nic nie je zle. Vsetko je tak ako ma byt. A vsetko (kazda existencia) ma svoje opodstatnenie. Cize hovorit niekomu, co ma robit a s cim ma pracovat, nema vyznam. Musi na to prist sa, ked bude pre neho na to vhodny cas.

    OdpovědětVymazat
  7. Kdyz se divam na monadu-je tam cerne I bile,zapletene do sebe-a taxe snazim I aby vypadaly me vypovedi---ulpim-li jen na jednom polu--nepostihnu Celek
    ... ... ...

    OdpovědětVymazat
  8. Buddha došel kdysi k jednomu jednoduchému poznání.
    "Osvícený budu až všichni budete osvícení"

    Po nějaké době opravdu začal vnímat všechny jako osvícené... A co čert nechtěl stal se osvíceným...

    :-)

    Myslím, že to vystačí jak k článku tak i ke komentářům

    Mějte se nádherně :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Buddha došel kdysi k jednomu jednoduchému poznání.
    "Osvícený budu až všichni budete osvícení"

    Po nějaké době opravdu začal vnímat všechny jako osvícené... A co čert nechtěl stal se osvíceným...

    :-)

    Myslím, že to vystačí jak k článku tak i ke komentářům

    Mějte se nádherně :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Dovolte mě malý názor :-)

    Buddha kdysi řekl něco podobného tomuto: "Budu osvícený, až budou všichni osvícení..."

    A on opravdu začal vnímat všechny jako osvícené. A také to tak ke všem cítil.

    A co "čert" nechtěl?

    Stal se osvíceným :-) a jeho přítomnost léčila a léčí do nyní beze slov.

    Toď jen tak - že jaký pohled takový směr osudu, že hodnotit a soudit umí jen soudci a kritici, a opravdu žít umí zase jen ti co mají srdce na dlani s duší plnou slunce :-D Mnozí vídí svět nádherně, jednoduše a netrápí se ničím, nepotřebují být učeni a ani nepotřebují učit, nepotřebují Guru a nepotřebují být Guru - pouze jsou a mám takový dojem, že už jen "BÝT" - je léčení samo, ŽIVOT.

    OdpovědětVymazat
  11. Jestli jsem to správně pochopila, tak Váš duchovní svět je správný, tzv. vyrovnaný atd., ale u ostatních lidí, nedejbože s nízkým sebevědomím, je jakýkoli zájem o duchovní věci vadný? Zajímavé... Tohle většinou tvrdí ti, kteří už všechna možná zasvěcení prošli a přečetli tuny knih, jo po bitvě každý generál.

    OdpovědětVymazat
  12. Roztomilý článek,

    jsou v zásadě dvě cesty dvě cesty vývoje. Cesta pravdy a cesta iluze. Pravda je jen jedna. Iluze téměř nemají hranic. Docela dobře se bavím, když slyším, jak někdo povídá to tom, že ho se nějaké "pseudoduchovní blábolení" netýká, že je zdravě a racionálně smýšlející člověk, že "ví" jak to je a co je "správně". Takový řečník je ovšem předem odsouzen k nezájmu ze strany těch, na něž míří. On jim totiž říká: vy nevíte nic, JÁ jsem lepší než vy, já "VÍM", vy nemáte právo... takto často káží kněží v kazatelnách o hříchu a nenávisti, takto křičí ti, v nichž pro samé ego nezbyl prostor pro obyčejnou lidskou lásku, soudržnost a toleranci, pro právo každé bytosti na svobodnou volbu, ovšem s vědomím plné odpovědnosti za výsledky a důsledky svých svobodných voleb. Mnohokrát jsem pak viděl, jak byli ti "racionálně a nad věcí" smýšlející lidé zamotáni do svých iluzí, fantazií, předsudků, jak jimi byli oslepeni. On i ten ateismus není ničím jiným, než jistým druhem náboženství beze smyslu a řádu, ženhoucí své následovníky do náručí malomyslnosti, šílenství a zmaru. Cesta pravdy bývá těžká, složitá, její plody jsou ovšem přesladké, byt jinak, než by nezasvěcená mysl očekávala. Vždy snoubí realizaci absolutní, bezvýhradné lásky s pokorou, coby vědomím, že vše si je rovno, s odpuštěním všem, i sobě a zde paknaplněním těchto atributů v sobě otevíráme prostor pro naše uzdravení, pro návrat prvotního absolutního nevinného vědění bytosti, jež je vědomou harmonickou součástí prvotního boha-zdroje. To ostatní je čímkoliv, jen ne touto cestou.
    Existuje reálně primární božský řád, existují bytosti, žijící v harmonii s ním. Tvoří tak, any řád nejen nenarušily, ale aby jejich tvorba, jejich bytí bylo tím nejkrásnějším nejláskyplnějším dílem, dokonalou realizací čistého nezkresleného vědomí boha zdroje, jehož jsme součástí. Cesta k této dokonalosti je cestou zdravého evolučního vývoje. Tato cesta je podporovaná. Jsou však i jiné bytosti, ty které se rozhodly tvořit jinak. Jejich tvorba je přivedla do stavu velmi různého pokřivení deformace. Ony už nedokáží, mnhohz nich ani nechce tvořit v harmonii s bohem-zdrojem. Ať jsme ovšem v jakémkoliv bodě jakékoliv své cesty, téměř vždy se můžeme obrátit a vykročit tu správnou cestou. Jsme všichni milovanými dětmi zdroje, ať už je naše cesta jakákoliv. Vždy k němu dorazíme zpět. Je na nás, jakou cestou a v jakém stavu.
    Přeji všem krásný den a jasnou mysl. :) Alladin

    OdpovědětVymazat
  13. Tento článek považuji za slaboduchý. Slepý křičí, že jiní jsou slepí. Každá bytost má svou svobodnou vůli. S ní ovšem přichází odpovědnost za výsledky své vlastní tvorby. Zpočátku jakmile hledající něco pocítí, přečte, vytvoří si svou iluzi reality. Tu pak obhajuje jako jedinou pravou skutečnost. Nesejde na tom, zda je to ateistická víra, či nějaké "duchovní" přesvědčení. Slyšeli jste někdy o pojmu mem? Tak se ona zaměření v našem životě vytváří. Vše, od zlozvyků přes náboženská, vědecká, společenská klišé k jiným různě vyprofilovaným spirituálním směrům. Já jen pro zamyšlení... Ovšem nic není náhodné a vše je řízeno očím davu skrytými společenstvími.Co není povoleno, je odmítáno, hlavně ne pravdu. Ta je nebezpečná. Je komické, že člověk patřící dle nadpisu k orgonet teamu kritizuje přístup a vidění světa a sebe u jiných a přitom na stránkách orgonetu mají tito své nepřehlédnutelné pole působnosti. Viz channeleři, a jiní manipulátoři, loutky a pomatenci. Každý z hledajících se nějak vyvíjí. Mnohdy "hrne" něco, co se mu v danou chvíli z zdá úžasné a časem pak dojde k bodu kdy ví že to nebylo to pravé ořechové. Na tom nic není. Spousta lidí toto stadium nikdy nepřekročí, protože jim chybí kvalitní vedení ze strany jejich "vyšších" složek. Kdysi velmi dávno byly lidské bytosti nesrovnatelně svobodnější, jejich vědění bylostále trvale přítomno, protože byly v harmonii s bohem-zdrojem. Lidskou přirozeností je přímé kognitivní vědění. Nevědomost a tápání je výsledkem zmutované zdevastované genetiky lidských bytostí na této planetě. Proč asi nejsme schopni využívat svůj mozek víc než na pár procent? Proč umíráme po pár letech života? Sami v sobě můžete cítít, že to není v pořádku, ačkoliv vám budou všichni tvrdit, že to je neměnné a vlastně ok? Žijeme ve světě, jenž je znásilněn něčím temným, co nejde jen tak uchopit. Současně cítíme, že jsou i jiné, lepší cesty...a to je ten důvod k hledání. Jakou mají jedni jistotu, že to co hlásají je správné pravdivé? Kdo může říci, že jeho poznání, vědění je výsledkem skutečně pravdivého uchopení reality? Že to, co hlásá není jen něco, co někde četl, viděl slyšel a co mu z důvodu jemu vlastního nedělá jen prvoplánově dobře? Upřímně opravdu jen mélokdo si v tomto ohledu zamete před vlastním prahem. Jen malé poznámka o energiích... vždy je tu zpočátku to já cítím...něco, nevím co ale něco to je něco proudí.. uau, ted to používám něco mi funguje... zde vždy převezme vládu ego a pýcha je na světě-to je velmi časté. A protože 99,9 procenta z těchto lidí naprosto ani vzdáleně netuší jak vše funguje, na základě jakých energoinformačních procesů k tomuto dochází, spokojí se tak často s pocitem egu příjemným a dál nic. Někteří pak rozvíjí svou iluzi a tvoří co tvoří. Jenže.. je to cesta. Ne každý má natolik rozvinutou genetiku, aby byl schopen vnímat, cítit, ev. chápat nad rámec vlastní 3D iluze a podkrýt závoj, bránící nám být skutečně sami sebou. Co mi v tomto článku naprosto chybí je láska k jiným bytostem, respekt ke svobodné volbě, zato odsouzení je tu moře. Autor sám je slepcem.
    Ještě nedorostl. To je vše co jsem chtěl v tuto chvíli říci. Mějte hezký den :)

    OdpovědětVymazat
  14. Článek,který jsem si právě přečetl,je v mnohém "pravdivý."Jde však jen o jeden úhel pohledu.A to i přes to,že s ním více či méně souhlasí více lidí.
    Měli bychom si uvědomit,že existuje mnoho pohledů,stejně tak,jako existuje lidí v našem světě.
    Neodsuzujme se navzájem,protože jen opravdu zřící člověk je schopen pochopit situaci a pocity druhého.To vše by mělo být za přítomnosti lásky.Pokud budeme jen plivat a kritizovat,nikam se nedostaneme.A to i tehdy,pokud budeme,jak my říkáme,vědět.Kdesi jsem zaslechl,že moudrý člověk nemluví.Nechává plynout vše bez zásahu,bez vměšování se.Nechme tedy vše přirozeně plynout.Ten,kdo chce kartářku či léčitele,ať tak učiní.Máme svobodnou volbu,tak ji využijme.Nikdo z nás neví,proč ten či onen potkal toho nebo onoho.A ani nám do toho nic není.Kdybychom to věděli,tento článek by nevznikl.Autorku bych chtěl s láskou poprosit,aby neodsuzovala lidi,kteří si vytvoří svůj svět,protože každý ho máme.A to včetně jí samé.Rozměrů a světů je mnoho.To už dnes potvrdila i věda.Jediným způsobem,jak tyto světy navzájem v míru a pochopení propojit,je láska.O to jediné zde běží.Nechte tedy každého dělat to,co chce.Nepovažuji se za moudrého člověka,protože tady na uvedený článek reaguji.
    Na závěr bych chtěl Vás i sebe poprosit,abychom nechali sebe i druhé dýchat,nevměšovali se do světů druhých se záměrem jim ten jejich svět vylepšit či narovnat.Protože to je manipulace.Přijměme jejich myšlenky a světy beze slov a článků,bez hodnocení a úhlů pohledu.Zastavme se a pokusme se jen tak být,bez zásahu médií a všeho zaručeně pravého a pravdivého.Protože to zaručeně pravé a pravdivé nás dostalo až tam,kde se jako lidstvo nacházíme.Odpoutali jsme se od zdroje lásky,ve snaze být lepší než samotný zdroj.Jak může bytost,která zabíjí pro potěšení,myslící desetinou své kapacity,být na vrcholu vývoje?Něco je zkrátka jinak,než je všem velmi rafinovaně podsouváno.Učme se od přírody,od zvířat a od lidí,kteří jsou,jak my říkáme,na okraji společnosti.Učme se a hluboce se skloňme nad postiženými lidmi,nad autisty...Kde je s naprostou jistotou napsáno,že postižení jsou právě oni,a my jsme ti,kteří jdou kupředu a za světlem?
    Nediskutujme s nikým,kdo by nás chtěl poučovat a narovnávat.Protože pouze my uvnitř sebe sama víme,jak se věci doopravdy mají...
    "Uvědomovat si vlastní nevědomost,toť nejušlechtilejší uvědomění.Považovat svou nevědomost za poznání,toť duševní choroba." Lao Ć

    OdpovědětVymazat
  15. Přeji Vám pěkný den.
    Se zájmem jsem si včera přečetl povídání od Ester,bohužel jsem se nedočkal publikování mého příspěvku.Doufám,že zde nefunguje také cenzura,jako v ostaních společnostech.A tak to s jistou mírou naděje zkouším dnes naposledy.
    Článek je to pěkný.Bohužel jde jen o jeden aspekt pohledu.
    Tak,jako je na planetě přes sedm milard lidí,tak je stejný počet světů.Neboť,jak kdysi jeden moudrý člověk řekl,každý člověk má svůj svět a je hrdinou ve svém vlastním filmu.Když si tuto skutečnost uvědomíme,nebudeme se vůbec pouštět do nějakých hodnocení.Nám všem chybí empatie,tedy soucit a pochopení.Protože kdyby nám tyto vlastnosti nechyběly,tento článek by vůbec nevznikl.Nikdo nám nedává právo se míchat do toho,jestli si někdo zaplatí léčitele nebo kartářku,je to každého věc.Nikdo nemá právo to jakýmkoli způsobem komentovat.Vědoucí a opravdu slušný člověk zůstává totiž nestranný.Máme se tedy všichni ještě hodně co učit.Nechat ostatní dýchat,to je náš největší problém.Je skvělé číst některé příspěvky,které donutí člověka se zamyslet způsobem,který nám při shonu,v jakém žijeme,uniká.Jenže bohužel,a s tím nikdo nic nenadělá,je zde ještě jedna rovina,kterou opomíjíme.Tou rovinou je fakt,že nikdo z nás z uvedených článků a řádek doopravdy neví,kde se skutečná pravda skrývá.Informací je tolik,že je velmi snadné vnést do textu něco,co nás od našeho cíle a snažení odkloní.Mnoho povolaných,málo vyvolených.Můžeme tomu říkat brzda či manipulace.Je však něco,co nás od toho s naprostou jistotou ochrání.Tou jistotou je hlas naší duše,který bezpečně poznáme.Tam jsou všechny odpovědi na naše otázky a pochybnosti.Bohužel program,který nám byl,zejména po listopadu 89 vsunut do našich myslí,nám znemožňuje se k hlasu našeho nitra ponořit.
    Systém západního světa je od začátku zavádějící.Bohužel jsme do tohoto světa díky nenažranosti a egu několika stovek "lidí" nenávratně vtaženi.Jediné,co nám v této klíčové době zbývá,je se ponořit ke své duši a naslouchat jejímu hlasu.Ztišit hlasy kolem,ignorovat tlak médií,a nechat v sobě působit ticho a klid.Neúčastnit se mělkých debat,které nás mají zbrzdit a oddálit od našeho cíle.
    Nikdo z nás,ani paní Ester nebo já nejsme dokonalí.S tím je třeba pracovat.Nikdo z nás nemá právo tomu druhému vnucovat svůj názor nebo svůj model světa,který cítíme.Nehovořme tedy o pseudosvětu,když nejsme schopni naslouchat našemu nitru.Nestavme naše názory nad názory ostatních.Nechme v nás opět promlouvat to,co v nás bylo téměř udupáno v dobách našeho dětství,studií a v honbě za osobní důležitostí.To jen my jsme z tohoto světa a způsobu života udělali vědu.Život sám o sobě je velmi krásný,když je jednoduchý.Když i my budeme JEDEN DUCH,bude vše v nás v pořádku.A pakliže budeme uvnitř my v pořádku,stejný bude svět kolem nás.
    Zanechme proto soudů,úhlů pohledu a nekončících diskusí.Nikoho kromě nás samých stejně nepředěláme.A jestliže změníme způsob našeho myšlení,změní se i svět kolem nás.

    Jirka z Kladna

    OdpovědětVymazat
  16. Tenhle článek je rafinovaná reklama na reiki?

    OdpovědětVymazat
  17. Ale tak Ester tiez zaraba na regresii, co je spojene s karmou a tym padom takisto duchovnym, alebo dusevnym svetom. Takisto by sa tym padom dalo hovorit o tom, ze sa snazi tymto clankom propagovat svoj biznis na ukor biznisu inych ludi v tejto oblasti ;). Samozrejme myslim to trochu nadnesene. Chcel som tym len povedat, ze aj tento clanok je zase len nazorom jedneho cloveka a tym padom jeho subjektivnou vlastnou realitou. Ja budem mat zase na to iny nazor, moj suded iny nazor a dalsich 20 ludi okolo bude mat nato iny nazor. Kto ma teda vlastne pravdu? A ak sa bavime o negativite a podobne, tak rovnako tento clanok by sa dal hodnotit z urciteho pohladu negativne /utocenie na ludi s inym nazorom/. Tym sa nechcem zastavat, ako ich nazyva autorka pseudoduchovnych ludi, takisto vidim, ze vela takzvanych majstrov a svetlonosicov /a to myslim medialne zname mena,ved aky prijem ma napriklad P.Chobot, K.Motyckova, Inellia Benz, Teal Scott a spol., o tom sa uz zase tolko nepise,ze :) /na tom zaraba pekne peniaze a chvilku som si dokonca sam hovoril, ze rozpravat viem zaujimavo, nieco o tom viem, tak idem do toho a pekne si zarobim :), ale v jej clanku najdem takisto niektore celkom silne prejavy ega. Takze si myslim, ze vsetci mame u seba samych co riesit a na com pracovat ;). Krasny den vsetkym prajem....

    OdpovědětVymazat
  18. Vám někdo hrozně ublížil, Ester. Doufám, že už jste OK.

    OdpovědětVymazat
  19. Myslel jsem si že mám v hlavě jasno, po přečtení tohohle članku mě donutilo myšlení hodnotit jestli teda jsem šťastnej a vědomej člověk, nebo magor kterej, si jenom myslí že je šťastnej, hodilo by se (o)vysvětlení, protože to rozhodilo hlavu nejenom mě řekl bych. :) Pavel J

    OdpovědětVymazat
  20. Jo, jo, reci se vedou, avsak ciny se deji a to je realita zivota. Realita, ktera umznuje nasi existenci na tomto svete, byt spokojeni, nebo dokonce stastni. Ano ego je tez dulezite, zvlaste harmonicke ego, ktere je v souladu s vnejsim svetem. Tento stav je vsak tezko dosazitelny u kazdeho jedince, protoze jsme lide ruzni. PROTO SI MYSLIM, ZE PRO ZIVOT JE DULEZITA TVORBA NECEHO PROSPESNEHO PRO SEBE A PRO DRUHE. TO VSAK VYZADUJE MIT PORADEK VE SVEM EGU, HLAVNE VE SVE PSYCHICE...Otan.

    OdpovědětVymazat